Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land,leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris. Heeft u langer vakantie? 
Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen. 
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl


Tuinen

Wanneer is het Keukenhof weer open

Nog nooit in het Keukenhof geweest, dan wordt het de hoogste tijd dat u eens gaat kijken! Het kan natuurlijk niet dat u in Nederland woont en nog nooit in het Keukenhof geweest bent!

 

Hier kunt u de openingstijden vinden van het jaar 2020.

Veel plezier in dit schitterend park!


meer lezen 0 Berichten

Een bezoekje aan de tuinen van Parkhof Swalmen.

Welkom in Parkhof Swalmen ✅.

Aan de Beeselseweg in Swalmen ligt deze mooie tuin, Parkhof Swalmen.

In 1987 is men begonnen deze tuin op te knappen. Inmiddels bevat deze tuin vijf vijvers, tientallen rozensoorten en vele vaste planten. De eigenaren willen dit moois graag met u delen en stellen Parkhof Swalmen daarom regelmatig open voor publiek.


meer lezen 0 Berichten

Westerse Levenstuinen volgens het Zen principe

Binnenkort eens de Levenstuinen van Groot-Hontschoten ✅bezoeken, deze tuinen liggen in Teuge in het oostelijke stroomgebied van het Veluwe-massief naar het IJsseldal.

 

De rondgang door deze Levenstuinen vertelt u een verhaal, waar u de belangrijkste facetten uit een mensenleven zult tegenkomen en herkennen.....

 

Een levensverhaal, vanaf de tuin van de bevruchting tot en met de tuin van de dood.


meer lezen 0 Berichten

Aanbevolen dagtrip, de Tuinen van Appeltern, Nederlands enige objectieve tuinvoorlichtingsinstituut.

De Tuinen van Appeltern ✅ bestaat uit een 12 hectare groot tuinenpark met meer dan 180 verschillende voorbeeldtuinen.

 

Op deze website laten wij u alvast kennismaken met het park.. U zult merken dat een bezoek aan De Tuinen van Appeltern beslist de moeite waard is.

 

Er wordt u sfeervolle tuinbeleving, inspiratie, ideeën en praktische informatie geboden.

 

U wordt voorgesteld aan ontwerpers, hoveniers, kwekers en productleveranciers. Bovendien laten zij u veel foto's en ontwerpen zien ter inspiratie.

 

Naar Appeltern


meer lezen 0 Berichten

De Japanse tuin van Clingendael

Als de zon even gaat schijnen in begin mei en u houdt van wandelen in een mooi park ✅, dan moet u beslist eens naar den Haag trekken om daar het park van Clingendael te bezoeken. Ook in andere jaargetijden is het de moeite waard om hier eens te komen kijken. 


meer lezen 0 Berichten

Een leuk dagje uit met de kinderen met leuke strip speurtocht Arboretum Kalmthout

Stripdag ✅ Kalmthout toont nieuw Team Lou album

Arboretum Kalmthout sprookjeslocatie in stripverhaal

 

Stripgemeente Kalmthout pakt tijdens de Stripdag van 23 juni uit met het nieuwste album van Team Lou, dat zich deels in een betoverende sprookjeswereld en deels in de arboretumtuin zelf afspeelt.


meer lezen 0 Berichten

Plantenfestijn Groei & Bloei in Sprang Capelle

Op zaterdag 15 juni 2019 organiseert Groei & Bloei ✅ De Langstraat een plantenfestijn. 

Dit gezellige festijn zal worden gehouden op het terrein van kwekerij Struijk, Nieuwevaart 62 in Sprang-Capelle, van 10.00 tot 16.00 uur. Entree is gratis.

Volg de gele bordjes richting de locatie, op de Maasroute afslag 36 Dussen/Sprang-Capelle. 


meer lezen 0 Berichten

Fauna en flora en de heide feestelijk bezoeken

Feestoepdhei ✅

zondag 16 juni 2019 van 13u tot 16u – provinciaal domein Kesselse Heide (2560 Nijlen)

 

Juni! Tijd om de fauna en flora van de heide feestelijk in de kijker te zetten. Naast een heidebar en muziek, kun je op zondag 16 juni 2019 tussen 13u en 16u ook genieten van demonstraties, kinderactiviteiten en workshops. Om 14u30 neemt een natuurgids alle geïnteresseerden mee voor een wandeling op de heide. Afspraak aan Doefoepdhei, het bezoekerscentrum van de Kesselse Heide, Vaerestraat 4 in 2560 Nijlen. Deelnemen is gratis! Inschrijven hoeft niet, kom gewoon af.

 

Feestoepdhei is een gezellig gezinsvriendelijk evenement van de Provinciale Groendomeinen Regio Antwerpen i.s.m. met verschillende partners, vrijwilligers en Natuurpunt afdeling De wielewaal.

 

 

 

www.provincieantwerpen.be > Kesselse Heide Feestoepdhei 2019

 

Meer info bij de domeinwachters via T 03 360 52 18.

Tuinplant - Het grootste aanbod met meer dan 15.000 tuinplanten en bomen

meer lezen 0 Berichten

Agendatip: Week van de Provinciedomeinen in De Schorre

Kajakpolo ✅initiaties tijdens #weekvandeprovinciedomeinen 

17 april 2019, 13 uur tot 14.30 uur, Provinciaal Recreatiedomein De Schorre, Schommelei 1, Boom


meer lezen 0 Berichten

Feest in het abdijpark van Hemiksem!

Gemeente en Kempens Landschap organiseren publieksevenement ✅op 28 april

 

Op zondag 28 april staat het abdijpark in Hemiksem volop in de kijker. De voorbije jaren ontwikkelde Kempens Landschap samen met de gemeente Hemiksem een nieuwe visie voor het park in het plattelandsproject “Sint-Bernardusabdij: kruispunt aan de Schelde”. Tijdens een gezellig evenement met een picknick, live muziek, kinderanimatie en rondleidingen wordt het project afgesloten.    

 


meer lezen 0 Berichten

Datum Plantendag voorjaar in Arboretum Kalmthout

zondag 14 april 2019 ✅ , 10-17 uur, Kalmthout

 

Komende zondag wordt het opnieuw gezellig druk in Arboretum Kalmthout. Als oudste plantenbeurs in België, lokt de plantendag er tweemaal per jaar, in de lente en in de herfst, duizenden tuinliefhebbers. Op één dag kun je dan ook de allerbeste kwekerijen van de lage landen bezoeken. De plantendag van Arboretum Kalmthout is een niet te missen evenement voor elke bloem- en plantenliefhebber.

 

De allerbeste kwekers en professionele verzamelaars verkopen tijdens de plantendag van Arboretum Kalmthout hun mooiste planten, bollen en zaden. Je vindt er een grote variatie aan voorjaarsbloeiers, plantgoed voor je moestuin en andere bijzondere, nieuwe of zeldzame tuinplanten. Standhouders geven je tips en delen hun kennis over de verzorging van planten.

 


meer lezen 0 Berichten

Een dagje de Botanische Tuin TU Delft bezoeken

Door de ingang aan het poortlandplein 6 is het in alle seizoenen binnen de Botanische Tuin ✅ (2,7 hectare) van de TU Delft een heerlijke plek om te genieten van een bijzondere plantenrijkdom, waaronder nuttige planten, zoals specerijen,(sub) tropische vruchten en grondstoffen (rubber, vezels) voor industriële toepassingen, welke te zien zijn in het kassencomplex. 

 

Verder zijn er in de tuin diverse wandelroutes. Onder andere langs VOC-planten.

Ook is er een boekje over giftige planten welke ook in deze tuin te zien zijn.... 


meer lezen 0 Berichten

Lentetips voor de paasvakantie

De lente is begonnen ✅ en dat merk je zeker in provinciaal groendomein Arboretum Kalmthout. Zowel de kerselaars als de magnolia's hebben op hetzelfde moment hun geurige bloemen geopend. Fris loof en jonge blaadjes komen te voorschijn bij de esdoorns, kleurrijke Japanse sierkwee en vele andere lentebloeiers maken het plaatje compleet. De zachte temperaturen zijn ideaal om in alle rust een lentewandeling te maken.

In de paasvakantie staan er bovendien heel wat interessante en plezierige familieactiviteiten op het programma.


meer lezen 0 Berichten

Jardin & Maison en Sprookjesachtige Amaryllissen en Orchideeën in het Kasteel van Beloeil

“Jardin & Maison” ✅ in het prachtige park van het Kasteel van Beloeil doet je verlangen naar een prachtige lente en zomer in je eigen tuin. Planten, tuindecoratie, brocante en antiek, streekproducten, alles voor een dag genieten is aanwezig.

De schitterende locatie, eigendom van de Prinsen de Ligne, zorgt voor een speciale sfeer. Niet voor niets noemt men dit park het ‘Belgische Versailles’.

 

 

info@jardinmaison.be


meer lezen 0 Berichten

Lentemarkt op De Boschhoeve 2019

Op zaterdag 20 april zet Kwekerij/Tuin De Boschhoeve in Wolfheze  de vroege bloeiers  in de schijnwerpers.

 

April is een goede maand voor zomerbollen,  -knollen en bosanemoontjes, vroeg bloeiende schaduwplanten en de eerste kruiden en eenjarigen.  Als de grond warm genoeg is kan er namelijk al volop worden geplant. Ook gastkwekers presenteren (historische) bollen en knollen, grote bossen tulpen , primula’s, heem-  en rotsplanten. Agrarische bedrijven  van Vereniging ‘Toer de Boer ’ komen met ambachtelijk bereide lekkernijen. Bert Loman houdt een expositie van bijzondere objecten van natuurlijk materiaal. 

 


meer lezen 0 Berichten

De grootste botanische tuin van Nederland bezoeken in Haren

In Haren vlak onder Groningen vindt u de grootste botanische tuin van Nederland, de Hortus Haren. Hier groeien en bloeien, op een oppervlakte van circa 21 hectare, planten uit alle streken van Nederland en de rest van de wereld.

Tuinplant - Het grootste aanbod met meer dan 15.000 tuinplanten en bomen

meer lezen 0 Berichten

Proeven in de Tuinen Mien Ruys

Ketting

Vanaf april zijn de tuinen van  Mien Ruys ✅weer open en een bezoek is zeker de moeite waard. U kunt zich hier wel even vermaken en als het mee zit kunt u ook nog een praatje maken met de mensen die de tuin onderhouden.

 

Een bron van inspiratie voor liefhebbers van tuinieren en tuinarchitectuur. En een oase van rust voor iedereen, die gewoon een paar uur in stilte wil genieten.....


meer lezen 0 Berichten

Openingstijden van de Tuinen in Demen

De Tuinen in Demen ✅zijn open van 29 april tot en met 8 september en ben je in van harte welkom. De tuinen zijn elke donderdag en zondag open van 11.00 tot 17.00 uur.

Entree € 4,50

 

Groepsbezoek

In juni, juli en augustus zijn groepen vanaf 15 personen op afspraak ook welkom buiten de openingstijden.

Wij ontvangen groepen in de theeschenkerij met koffie of thee en vertellen iets over de tuin. Daarna wandelt ieder op zijn eigen tempo door de tuinen. Op afspraak serveren wij gebak, lunch of high tea bij een groepsbezoek.

Naast ruim voldoende gewone parkeerplaatsen is er ook een parkeerplaats voor een autobus.


meer lezen 0 Berichten

Arboretumtuin Kalmthout vroeger open door milde winter

Arboretum Kalmthout ✅staat bekend om haar winterbloeiende planten. Ieder jaar is het in januari en februari een drukte van jewelste in de Kalmthoutse bomentuin voor de spectaculaire bloei van de toverhazelaars. Uit heel Europa komen bezoekers dit unieke spektakel bewonderen. Door de milde winter staan veel planten al vroeger in bloei en gaat de tuin uitzonderlijk dit weekend al open voor bezoek.

De arboretumtuin staat op dit ogenblik al volop in bloei.


meer lezen 0 Berichten

3 lindebomen zonder stam

In Arboretum Kalmthout ✅plantte Antwerps gouverneur Camille Paulus in 2003 achttien jonge lindebomen. Al deze bomen moesten samen uitgroeien tot een levend groeiwerk ontworpen door Sjoerd Buisman. De uiteindelijke bedoeling was en is om drie lindebomen zonder "stam" over te houden, vandaar de titel: Tree on Legs.

 

De boompjes werden door de gouverneur in drie groepjes aangeplant, telkens één grote in het midden met vijf kleine eromheen. Deze kleine werden vervolgens in de stam van de grote geënt om met elkaar te vergroeien.


meer lezen 0 Berichten

Botanische Tuinen Wageningen

Een bezoek aan de botanische tuinen van Wageningen ✅ moet u beslist een keer gedaan hebben. De tuinen zin verbonden met de wetenschap en de planten worden gebruikt voor onderzoek en onderwijs. Daarnaast zijn de tuinen bedoeld voor iedereen die meer wil weten van het groeien en bloeien van al dan niet bijzondere planten. Ook als u gewoon een lekkere wandeling wilt maken, bent u van harte welkom.


meer lezen 0 Berichten

Centraal gelegen, het Von Gimborn Arboretum

Verscholen en ver weggestopt van de stad Doorn, ligt het Von Gimborn Arboretum ✅, zeker de moeite waard om eens te gaan kijken!

De kans is wel zeer aanwezig dat u oog in oog komt met een van de hertjes die hier rondstappen. De tuin wordt op de hoofdweg aangegeven met een klein bordje arboretum, goed opletten.

Het Von Gimborn Arboretum is van oorsprong een privé-tuin. De toenmalige eigenaar, de bekende inktfabrikant Max von Gimborn, begon met de aanleg eind 1924.


meer lezen 0 Berichten

Dagje uit naar de tuinen van het Paleis Het Loo

Bent u nog nooit in de tuinen van Het Loo  ✅ geweest en houdt u van strakke tuinen, dan is het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan het Paleis Het Loo.

 

Kenmerkend voor de zogenaamde formele tuin in de 17de eeuw is de strakke symmetrische aanleg. Zo ook op Paleis Het Loo. Rond de middenas is een aantal bloemperken (broderieparterres) gegroepeerd, ingevuld met geschoren buxushaagjes in decoratieve patronen. De randen (rabatten) zijn opgevuld met een keur aan vaste en éénjarige bloemen en planten, afgewisseld door in model geknipte jeneverbesstruiken, zo kenmerkend voor de Veluwe. De vaak zeldzame gewassen werden door de West-Indische en Oost-Indische Compagnieën van heinde en ver voor Willem III en Mary II meegebracht.


meer lezen 0 Berichten

Landschapstuin Klein Knoevenoord

Eén tuinontwerp, maar vele sferen en een rijkdom aan kleuren ✅.

 

Wat voor soort tuin is Klein Knoevenoord.

 

De fraaie tuin van Klein Knoevenoord, 1,5 hectare(15.000 m2) groot, is in landschappelijke stijl aangelegd.

De tuin kenmerkt zich door vloeiende lijnen, een uitgebalanceerde beplanting en rust. Een ruimtelijk gazon verbindt kleurrijke borders, een intieme binnentuin, drie vijvers en een gevarieerde bospartij.

De tuin heeft impressionistische en romantische kenmerken en wordt omringd door het landgoed het Leusveld.


meer lezen 0 Berichten

Open dagen in de tuin Den Bosrand

Tuin de Bosrand ✅

 

Donderdag 21 juli van 10.00 tot 18.00 uur.

Zondag 14 en Maandag 15 augustus van 13.00 uur tot 18.00 uur.

Zondag 18 september van 13.00 uur tot 18.00 uur.

 

Deze tuin behaalde een eervolle prijs van 2e mooiste tuin van België.

 

Grote tuin van bijna 8.000 vierkante meter met vaste planten borders, vijver, wandelbos, nieuw aangelegde heesterborder van meer dan 100 m lang. Tuindecoratie van de tuineigenares met natuurlijke materialen. Een tuin om veel inspiratie op te doen. In het kleine kwekerijtje is het mogelijk om stekjes te verkrijgen van planten uit de tuin.


meer lezen 0 Berichten

Creatieve tuin te Kortessem

De tuin met een opp. van 21 are  ✅ bevat een formeel en een informeel gedeelte. In het formele deel werd een buxusparterre met witte stamrozen aangelegd.

Leilinden kaderen het geheel in.

Grote borders met een brede waaier aan vaste planten zorgen voor de nodige kleurschakering in het informele gedeelte. Verder zijn er gezellige zithoekjes, waterpartij met waterlelies zorgen voor speelse elementen, en een verzameling Hemerocallis, rozen en clematissen.

De binnenkoer is aangekleed met potten topiary en potplanten. Hopelijk staan de bananenbomen in de binnentuin, in bloei tijdens uw bezoek.

 

 


meer lezen 0 Berichten

Een bezoek aan de Tuinen in Demen

Bijzondere combinaties van vaste planten, éénjarigen, bollen en rozen, veel rozen ✅, in de verschillende delen van de tuin met elk hun eigen kleur en sfeer. Zo is er een oranje rozentuin, een witte tuin, een rozerode rozentuin en nog veel meer….

 

Het geheel is 1,7 hectare groot.

 

Demen ligt in een mooi landelijk dijkgebied, aan de maas, nabij het stadje Ravenstein. Er kan goed gewandeld en gefietst worden.


meer lezen 0 Berichten

Online Tuinieren introduceert leerzame tuinfilmpjes op internet

Ketting

Leer online tuinieren middels video filmpjes ✅ .

 

Online Tuinieren introduceert leerzame tuinfilmpjes op internet Altijd al willen weten hoe je een Hortensia snoeit, vaste planten moet scheuren of Buxus moet stekken? Op de website Online Tuinieren die begin dit jaar online gegaan is worden al dit soort tuinklussen middels duidelijke filmpjes voorgedaan. Het verschil tussen de filmpjes op Online Tuinieren en de verschillende tuinprogramma's op televisie is dat men gericht naar een onderwerp wat hem of haar aanspreekt kan kijken. Bovendien gaan de filmpjes op Online Tuinieren dieper in op de onderwerpen en zijn ze te bekijken wanneer de bezoeker dat uitkomt.


meer lezen 0 Berichten

Nu al in de agenda zetten, open tuin DE HEERENHOF in Heer

De Heerenhof ✅, in Heer gelegen, is een tuin vol creatieve verassingen.Samen met nog 2 andere beroemde tuinen t.w. Kasteel Wijlre en Huys de Dohm in Heerlen vormen zij De Limburgse Tuinen.

Velen hebben de weg gevonden naar dit groene paradijs in Maastricht. De Heeren van de Heerenhof werken met strakke structuren en prachtige kleurencombinaties. Ook is er veel levende have te zien, waaronder drie zeldzame witte Pauwen. Deze pauwen hebben een geheel eigen tuin die " slechts" bestaat uit groene structuren; gras, hagen, buxus- en taxusvormen en bomen.

Helemaal achter in de tuin is een openlucht theater gebouwd waar U in alle rust kunt genieten van een kopje koffie....


meer lezen 0 Berichten
Tuinplant - Het grootste aanbod met meer dan 15.000 tuinplanten en bomen