Gezondheid

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land, leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie? Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen. 
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

NU - Gezondheid

Omgaan met jeuk: 'Het wordt minder als je er geen aandacht aan besteedt' (do, 17 okt 2019)
Chronische jeuk kan je leven van behoorlijk verstoren. Zeker omdat er vaak geen remedie voor is. Wetenschapper Antoinette van Laarhoven doet al jaren onderzoek naar manieren om jeuk te verminderen.
>> meer lezen

Professor: 'Veel mensen weten niet dat ze botontkalking hebben' (Wed, 16 Oct 2019)
Bijna een miljoen Nederlanders hebben last van botontkalking. Op Wereld Osteoporosedag (20 oktober) is daar aandacht voor, en dat is volgens professor Coen Netelenbos goed. Volgens hem wordt de ziekte door zowel patiënten als huisartsen en medisch specialisten enorm onderschat. Wat is het precies en wat is er aan te doen?
>> meer lezen

Hoe (on)gezond is het gebruiken van foundation? (Tue, 15 Oct 2019)
Een dikke laag foundation kan zelfs de ergste plekjes camoufleren. Maar hoe (on)gezond is foundation voor je huid?
>> meer lezen

Wat zijn de symptomen van borstkanker en wanneer bezoek je de huisarts? (Thu, 17 Oct 2019)
Oktober is borstkankermaand. In Nederland krijgt één op de zeven vrouwen de diagnose borstkanker. Hoe eerder je de symptomen herkent, hoe groter de overlevingskans. Maar wat zijn precies de symptomen? En wanneer moet je naar de huisarts? Huisarts Edwin de Vaal (47) geeft antwoord.
>> meer lezen

Wat is griep en hoe onderscheid je het van een fikse verkoudheid? (Mon, 14 Oct 2019)
Griepepidemieën komen vaker voor in het najaar en in de winter. Maar wat ís griep? En hoe onderscheid je het van een fikse verkoudheid? Huisarts Edwin de Vaal (47) geeft antwoord.
>> meer lezen

'Wereldwijd een op drie kinderen onder de vijf ondervoed of te zwaar' (Tue, 15 Oct 2019)
Wereldwijd heeft een op de drie kinderen te lijden onder slechte voeding en gebrekkige nationale voedselsystemen, schrijft UNICEF in het dinsdag gepubliceerde rapport The State of the World's Children 2019. Ongeveer 200 miljoen kinderen onder de vijf jaar zijn ondervoed of kampen met overgewicht. Bijna 150 miljoen kinderen worden door ondermaatse eetpatronen belemmerd in hun groei.
>> meer lezen

We eten te weinig volkoren; zo krijg je wél genoeg binnen (Thu, 10 Oct 2019)
Volkoren is gezond. Toch krijgen we er massaal te weinig van binnen. Twee hoogleraren voeding leggen uit waarom het belangrijk is om volkoren producten te eten en hoe je ervoor zorgt dat je voldoende volkoren vezels binnenkrijgt.
>> meer lezen

Bruins komt met maatregelen tegen overmatig gebruik van zware pijnstillers (Fri, 11 Oct 2019)
Minister Bruno Bruins voor Medische Zorg kondigt vrijdag nieuwe maatregelen aan om de problemen rondom het overmatig gebruik van zware pijnstillers tegen te gaan.
>> meer lezen

Professor: 'Reumatoïde artritis op termijn hopelijk de wereld uit' (Thu, 10 Oct 2019)
Wereldreumadag op 12 oktober is een uitgelezen moment om stil te staan bij reumatoïde artritis (RA), de meest voorkomende vorm van reuma. Ongeveer een op de honderd Nederlanders heeft hier last van. Voor het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) doet Annette van der Helm onderzoek naar het genezen en voorkomen van de ziekte.
>> meer lezen

Waarom is stoppen met roken zo moeilijk, en wat is de beste manier? (Thu, 10 Oct 2019)
Het is oktober, onder rokers ook wel bekend als Stoptober. In heel Nederland gaan mensen deze maand de strijd aan met hun nicotineverslaving. Waarom is stoppen met roken zo moeilijk, en wat is de beste manier? Huisarts Edwin de Vaal (47) geeft antwoord.
>> meer lezen

Reactie schrijven

Commentaren: 0