Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land,leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris. Heeft u langer vakantie? 
Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen. 
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

Algemeen


Data Hengelsport- en Botenbeurs 2019 in de Jaarbeurs in Utrecht

Van vrijdag 29 november t/m zondag 1 ✅ december is het weer zo ver en zal in de Jaarbeurs Utrecht de 18e editie van de Hengelsport- en Botenbeurs georganiseerd worden. Het grootste hengelsportevent van de Europa! Je kunt nu al online tickets kopen. Met 25% korting (excl. €1,- transactiekosten) en je hoeft niet in de rij te staan voor de kassa.

 

Bestel nu jouw ticket online  met 25 procent korting en maak kans op een visreis naar IJsland voor vier personen t.w.v. maar liefst 6000 euro! 


meer lezen 0 Berichten

Wanneer is het Keukenhof weer open

Nog nooit in het Keukenhof geweest, dan wordt het de hoogste tijd dat u eens gaat kijken! Het kan natuurlijk niet dat u in Nederland woont en nog nooit in het Keukenhof geweest bent!

 

Hier kunt u de openingstijden vinden van het jaar 2020.

Veel plezier in dit schitterend park!


meer lezen 0 Berichten

Plantendag najaar 2019 in Arboretum Kalmthout

Plantendag najaar✅

zondag 6 oktober 2019, 10-17 uur, Kalmthout

 

Op zondag 6 oktober wordt het opnieuw gezellig druk in Arboretum Kalmthout. Als oudste plantenbeurs in België, lokt de plantendag er tweemaal per jaar, in de lente en in de herfst, duizenden tuinliefhebbers. Op één dag kun je de allerbeste kwekerijen van de lage landen bezoeken. De plantendag van Arboretum Kalmthout is een niet te missen evenement voor elke bloem- en plantenliefhebber.


meer lezen 0 Berichten

Datum Paranormaal Alternatief in Rijswijk

Find your bohemian spirit ✅op de grootste spirituele beurs van Nederland!

Paranormaal Alternatief is na een zomerstop van vier maanden op 21 & 22 september weer terug

met een gloednieuwe editie. We sluiten in geheel Indian Summer stijl de zomer af in de hallen van

De Broodfabriek. Met heerlijke Indiase snacks en homemade Spiced Ice Teas bij het Indian Summer

Pop-Up Café kom je aan lekkernijen niets te kort.


meer lezen 0 Berichten

Nieuwe Data Neuzelbeurs in De Broodfabriek, Rijswijk

Neuzelbeurs ✅in de Broodfabriek op 28 & 29 september!

Kom je ook gezellig langs om jouw perfecte koopje te scoren?

 

In beurshal Bakkerij 2 van De Broodfabriek wordt de Neuzelbeurs met circa 290 kramen opgebouwd. Op deze kramen bieden zowel handelaren als particulieren een breed scala aan verkoopwaar aan: tweedehands kleding, boeken, games, muziek, meubels, antiek, kunst, curiosa en nieuwe artikelen tegen scherpe prijzen. Waar je ook naar op zoekt bent; er is voor ieder wat wils op de Neuzelbeurs. 

 

 

 

 


meer lezen 0 Berichten

Messenset, topkwaliteit online bestellen

Bent u op zoek naar een leuk cadeau en wilt u iets hebben voor in de keuken, geef dan eens een messenset cadeau✅. Maar dan een messenset dat een sieraad is in de keuken en waarmee de kok ook echt mee uit de voeten kan en waar hij of zij jaren lang plezier aan zal beleven!


meer lezen 0 Berichten

Goedkope busreizen naar de kerstmarkten in Duitsland

Geniet u ook altijd zo van die kerstmarkten, maak er nu werk van en verzeker u ervan dat u dit jaar volop kunt genieten!

Profiteer nu van deze speciale aanbieding ✅. Ga mee op een dagtocht met de bus naar Düsseldorf, Oberhausen of Keulen v.a. slechts 19,-! 

 

BOEK ÉÉN VAN DEZE DAGTOCHTEN


meer lezen 0 Berichten

Programma 50 plusbeurs 2019 bekend

Programma 50 plusbeurs ✅ is bekend, plan je dag!

Dagelijks bieden ruim 50 artiesten en personalities optredens én daarnaast nog 250 presentaties door deskundigen en auteurs tijdens de 50PlusBeurs. Ook nog advies, ideeën en shoppen bij 550 exposanten. Mis het niet!

Plan je dag met het programmaboek!

 


meer lezen 0 Berichten

Witte wijnen zoeken en online bestellen

De beste kwaliteit aan natuurlijke voedingssupplementen online bestellen

Op zoek naar een lekkere witte wijn , kijk hier gerust even verder. Een uitgebreid aanbod van lekkere frisse witte wijnen!

Witte wijnen worden in veel landen geproduceerd zoals, Duitsland, Spanje, Italië en Oostenrijk.

De witte wijnen hebben verschillende smaken en het is dus geheel afhankelijk wat u zoekt, de een houd van zoete wijnen, de andere weer van een droge witte wijn.

 

 

Actie:  Voor acties zie Lekkerste wijnen goedkoop online bestellen


meer lezen 0 Berichten

Werkende afslank shakes online bestellen

De beste kwaliteit aan natuurlijke voedingssupplementen online bestellen

Wilt u wat kilootjes ✅ kwijt en dit op een eenvoudige manier bereiken, probeer dan deze shakes eens, u zult verbaasd zijn hoe snel u resultaat heeft!

U vervangt eenvoudig twee maaltijden door deze uitgebalanceerde shakes, simpel en eenvoudig te breiden! Gemakkelijker gaat het niet worden!

Door de unieke mix van deze shakes en uitgekiende dosering van micro- en macronutriënten is dit product de crème de la crème onder de uitgebalanceerde maaltijdvervangers! Daarnaast vinden de klanten ze ook nog eens heel erg lekker!

 


meer lezen 0 Berichten

Vrijkaarten KreaDoe 2019 in de jaarbeurs in Utrecht

KreaDoe komt dichterbij en wij kunnen écht niet wachten!

Over minder dan 2 maanden barst het grootste DIY-event van de Benelux los! Verwacht veel inspirerende workshops, honderden experts met nieuwe producten en goede aanbiedingen. Na een bezoek aan KreaDoe ga je naar huis met een hoofd vol inspiratie, een shopper vol mooie spullen en heel veel zin om gelijk aan de slag te gaan!

 

Ben jij er ook bij dit jaar? Koop je ticket vandaag nog! Je betaalt online slechts € 10,50 per ticket in plaats van € 13,00 aan de kassa.

 

Koop je ticket button bg

 


meer lezen 0 Berichten

Spoorwegmuseum toont collectie Tweede Wereldoorlog

Op 17 september 2019 is het precies 75 jaar geleden dat de Nederlandse regering in Londen de spoorwegstaking onder het NS-personeel uitriep. Dit is aanleiding voor het Spoorwegmuseum om een kleine vaste presentatie✅ en website over de Nederlandse spoorwegen in de Tweede Wereldoorlog te maken. De presentatie krijgt de naam ‘Kinderen van Versteeg’. Het Spoorwegmuseum toont zijn collectie affiches, foto’s, panelen, medailles en andere kleine objecten uit de Tweede Wereldoorlog. Alle informatie wordt ook gepubliceerd op het online dossier 'kinderenvanversteeg.nl' Vanaf 18 september is de presentatie online en fysiek toegankelijk.


meer lezen 0 Berichten

Data 50PlusBeurs in de Jaarbeurs Utrecht

50PlusBeurs ✅ met aansluitend Silver Show Concert met Tineke Schouten

 

De 27e editie van de 50PlusBeurs is van 17 tot en met 21 september 2019 in De Jaarbeurs Utrecht, open van 10.00 - 17.00 uur. Aansluitend is er The Silver Show met Tineke Schouten van 17.15 tot 19.00 uur.


meer lezen 0 Berichten

Zelf brood bakken met de broodbakmachine

Veel mensen zijn er al mee begonnen echter ook nog heel veel mensen nog niet. Wakker worden met de geur van vers gebakken brood ✅ in uw eigen huis. 

Met de komst van de broodbakmachine is dit nu geen probleem meer. 's Avonds de ingrediënten in de bakvorm doen, de timerfunctie inschakelen en de broodbakmachine doet de rest. 


meer lezen 0 Berichten

Vitamines en mineralen boven de 50

De beste kwaliteit aan natuurlijke voedingssupplementen online bestellen

Gezond zijn, gezond blijven: vitamines ✅ en mineralen spelen daarbij een onmisbare rol. Als we ouder worden, verandert het lichaam. Dat betekent dat er ook aangepaste adviezen gelden voor de vitamines en mineralen die we nodig hebben.

 

Vitamine D

 

Boven de vijftig hebben we extra vitamine D nodig. Uit recent onderzoek blijkt dat er duidelijk verband is tussen vitamine D en depressie. Vitamine D is ook belangrijk voor de botten. Deze vitamine zorgt ervoor dat calcium, onmisbaar voor de opbouw en instandhouding van een stevig skelet, goed wordt opgenomen in ons lichaam.


meer lezen 0 Berichten

2 dagen Pretpark Wunderland Kalkar alles inclusief

Net over de grens bij Arnhem ligt Wunderland Kalkan ✅. Temidden van mooi aangelegde tuinen en vijverpartijen vindt u comfortabele hotelkamers, diverse restaurants en bars en een zeer ruim aanbod aan sportfaciliteiten. In het park verblijft u op basis van All-Inclusive. Dat houdt in dat alle attracties, eten en drinken inbegrepen zijn zodat uw kosten dus beperkt blijven.


meer lezen 0 Berichten

Data Winter Station in Spoorwegmuseum

Voor de 20ste keer Winter Station ✅ in Spoorwegmuseum

Nederland is nog aan het bijkomen van de warme zomer, maar het Spoorwegmuseum kijkt al uit naar de koude, maar oergezellige wintermaanden! In de kerstvakantie zet het Spoorwegmuseum met Winter Station een lange traditie voort. Voor de 20ste keer komt het hele museum in winterse sferen met guirlandes, kerstbomen, kampvuurtjes en ontelbaar veel lichtjes. En Winter Station zou niet compleet zijn als er niet geschaatst kan worden, daarom rangeren we onze treinen aan de kant om plaats te maken voor urenlange ijspret. Kom vooral ook schaatsen tijdens dit ultieme familie-uitje! Winter Station duurt van 21 december 2019 t/m 5 januari 2020. Meer informatie over tarieven en openingstijden kijk hier!


meer lezen 0 Berichten

JazzBusters in de Selatuinen

 

Feelgood-Jazz met een bluesy sound

 

Zondagmiddag 15 september om 14.00 

 

Tineke Koops en Leonieke Vermeer hebben beide lichte muziek aan het conservatorium in Groningen gestudeerd. Terugkijkend op die studiejaren  was er nog niet het besef dat de saxen van Tineke zo vloeiend zouden samensmelten met de pianoklanken van  Leonieke. 

Ze speelden ieder voor zich in diverse bands en projecten en niet zonder succes. 

 


meer lezen 0 Berichten

Goedkoop een fotoboek maken van je vakantiefoto's

Fotoboeken
Fotoboeken

Terug van vakantie en heel veel foto's gemaakt en wat nu? Ga een leuk fotoboek ✅  maken van je leukste vakantiefoto's. Altijd leuk om later je vakantie weer her te beleven om door een vakantieboek te bladeren! Zelfs jaren later vinden de kinderen en kleinkinderen het weer leuk om weer even in die vakantieboeken te neuzen!

 

Voor de prijs hoeft u het niet te laten want die zijn tegenwoordig echt niet hoog en u heeft er jaren plezier van!


meer lezen 0 Berichten

Data Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2019

Gratis kaarten ✅ voor lezersactie Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2019

Van woensdag 9 tot en met zondag 13 oktober vindt in de Jaarbeurs in Utrecht de Kampeer & Caravan Jaarbeurs plaats. Graag stellen wij u in de gelegenheid om voor dit evenement in aanmerking te komen voor gratis kaarten, zie de Actie hieronder!

Wij stellen hiervoor een aantal gratis entreekaarten ter waarde van € 14,- per kaart ter beschikking.

 


meer lezen 0 Berichten

Data Crea Weekend 2019 in Rijswijk

Doe frisse inspiratie ✅ op tijdens het Crea Weekend van 6, 7 & 8 september!

Tijdens het weekend van 6, 7 & 8 september vindt het Crea Weekend weer plaats in De Broodfabriek. Een uitgelezen kans voor iedere creatieveling om nieuwe inspiratie op te doen na de zomervakantie. Deze editie staat in het teken van ORIGAMI!

 

ORIGAMI PLEIN

ORIMAKI verzorgt tijdens het Crea Weekend leuke Origami workshops voor beginners en gevorderden. Zo kan iedereen Origami ervaren. Deze workshops vinden plaats op het Origami Plein welke centraal op de beurs te

vinden is.


meer lezen 0 Berichten

Een unieke wandeling met huisgids in de Schorre

Themawandeling over natuurgebruiken en volksgeloof  ✅

22 september 2019, 13.30 uur, Provinciaal Recreatiedomein De Schorre, Schommelei 1, Boom

 

Wil je De Schorre en haar natuur op een andere manier leren kennen? Laat je je graag verrassen door allerlei weetjes? Schrijf je dan in voor een unieke wandeling met huisgids Jan Vaeck. Op 22 september neemt hij je opnieuw mee op een wandeling doorheen De Schorre met als thema natuurgebruiken en volksgeloof. Inschrijven via www.deschorre.be.

 

Wandelen in De Schorre- Copyright: Yannig Van de Wouwer

 


meer lezen 0 Berichten

Lekkere Italiaanse wijnen goedkoop online bestellen

De beste kwaliteit aan natuurlijke voedingssupplementen online bestellen

Op zoek naar Italiaanse topwijnen  voor een goedkope prijs en online bestellen, kijk dan snel hier verder!

Door een grote inkoop van de beste wijnen uit Italië en jarenlange ervaring kunt u hier de lekkerste wijnen vinden tegen absolute bodemprijzen en momenteel met een actie!

 

Actie:  Voor acties zie Lekkerste wijnen goedkoop online bestellen

 

 


meer lezen 0 Berichten

Kerstmarkt met kerstdecoratie uit het buitenland

“De Oranjerie” in kerstsfeer ✅ met ruim 5000 lichtjes

 

Hartje zomer, maar zet dit al vast in uw agenda!

De Oranjerie in Zeijen brengt vanaf dinsdag 5 november t/m 24 december de kerst zoals de kerst moet zijn. We hebben de winkel helemaal aangepast in de fonkelende kerstsfeer en zal ieder doen verbazen.

 

11 overdadig versierde bomen met ieder een andere kleur, ruim 5000 lichtjes en alles in de landelijke en shabby chique sfeer. 

 


meer lezen 0 Berichten

Leuke fietstocht in het Scheldeland, Oeverhoppen

Oeverhoppen ✅– Terra Nova 2019

Een familiefietstocht lang het water, zaterdag 24 augustus 2019, 10u – 17u 

 

Oeverhoppen neemt je mee langs 10 supertoffe fietsknooppunten in het Scheldeland. Je fietst in totaal 17 kilometer, onderweg word je getrakteerd op een lekkere picknick en enkele andere verwennerijen. Zo ben je rond voor je het weet!

 

Op zaterdag 24 augustus kan je met het hele gezin per fiets op ontdekking gaan doorheen het Scheldeland. Vertrek waar en wanneer het uitkomt, geniet van een overzet, het mooie gebied, en de picknick die je tussen 11.30 uur en 14 uur kan opeten in Blaasveldbroek! Aan het onthaalcentrum daar, in de schaduw van het otter- en bevereiland, kunnen ouders hun benen even laten rusten en kinderen kunnen spelen, knutselen of het domein verkennen. 


meer lezen 0 Berichten

Wijnen bestellen uit de televisieserie Polopos

De beste kwaliteit aan natuurlijke voedingssupplementen online bestellen

Bent u op zoek naar Polopos wijnen ✅ uit de bekende televisie serie Polopos, dan kunt u voor de eerste wijnen al hier terecht. Kijkt u ook elke dag uit naar de geliefde serie Polopas, het Spaanse dorp en bent u benieuwd naar die wijnen, dan kunt u deze hier al bestellen!

 

Traditions Monastrell Organic

 

Het Spaanse Yecla is een klein en opkomend wijngebied dat bekend staat om authentieke kwaliteitswijnen die lekker én betaalbaar zijn. Op een tripje vanuit Polopos langs de Spaanse oostkust stuitten Christiaan en Kirsten Akkermans hier op de wijngaarden van de wijnmaker Bodegas y viñedos del mediterráneo. Geïnspireerd door de kennis van de wijnmakers, de tradities in de regio en innovatieve kelder van de familie, hebben Christiaan en Kirsten uit de bekende televisieserie Polopos, samen met de wijnmaker Traditions gecreëerd: een serie luxe én betaalbare organic wijnen. Zoals deze fruitige en rijke Monastrell met warme kruiden en zijdezachte tannines. Zacht in de mond én voor de portemonnee. Een eerlijke en heerlijke genietwijn!

 

Deze wijn bestellen, klik hier!

 

 

 

Voor acties van wijnen kijk hier!


meer lezen 0 Berichten

Hippe kinderkleding en babykleding voor meisjes van de allermooiste merken

Bent u op zoek naar meisjeskleding ✅  van uitstekende kwaliteit en bekende merken, dan kunt u hier op het juiste adres.

 

Hier shoppen klanten meisjeskleding van topmerken als B.Nosy, Ninni Vi, O'Chill, Quapi en nog veel meer! Het uitgebreide assortiment wordt regelmatig vernieuwd, dus klanten kunnen altijd terecht voor de laatste trends op het gebied van merkkleding voor meisjes. 

 

 

Deze shop heeft kinderkleding in diverse prijsklassen en stijlen, dus er is voor ieder wat wils. Tevens kunnen klanten rekenen op excellente service.


meer lezen 0 Berichten

Data KreaDoe 2019 in de jaarbeurs in Utrecht

Kom naar KreaDoe!

 

Heb jij zin om een dagje inspiratie op te doen bij het leukste DIY-event van het jaar? Kom dan tussen

30 oktober en 3 november 2019 naar KreaDoe in de Jaarbeurs in Utrecht. Hét event voor iedereen

die houdt van handgemaakt en DIY.

Creatieve én waardevolle inspiratie al 30 jaar!

Dit jaar viert KreaDoe haart 30 e verjaardag! Vier jij dit met ons mee? Op KreaDoe geniet je van de

laatste trends, technieken en mooiste materialen voor jouw creatieve passie. Honderden exposanten

tonen de nieuwste trends op het gebied van haken, breien, paper crafts, home deco, scrapbooking,

stempels, mixed media, taarten & cupcakes, fashion, tekenen en schilderen, sieraden maken en

meer.


meer lezen 0 Berichten

Ontdek een woestijn in Fort 2 Wommelgem

Bezoek expo met graffiti ✅ en schilderingen van soldaten tijdens Open Monumentendag

zondag 8 september, 10 – 18 uur, Fort 2 Wommelgem

 

Kom tijdens Open Monumentendag op 8 september een unieke vondst bewonderen in Fort 2 Wommelgem. De gidsen laten je kennismaken met een verborgen parel: een enorme schildering van een woestijn uit de Tweede Wereldoorlog in een van de gangen van het fort. Een woestijn zonder zand maar met dromedarissen! Een onbekende soldaat liet zo een blijvende herinnering achter in het fort. Deze unieke schildering uit WO II is voor het eerst geopend voor het brede publiek. 


meer lezen 0 Berichten

De draaischijf draait weer in het spoorwegmuseum

De draaischijf van het Spoorwegmuseum ✅ draait weer.

Hij werd in het stoomtijdperk veelvuldig gebruikt bij de spoorwegen, kinderen kennen hem wellicht van tv-series zoals Thomas de Stoomlocomotief en Chuggington: de draaischijf. Een draaischijf is een installatie waarmee (stoom)locomotieven van spoor kunnen wisselen of kunnen worden gekeerd. De draaischijf van het Spoorwegmuseum stond al enige tijd stil, een kapotte motor was de boosdoener. Inmiddels is de motor vervangen en kan de draaischijf weer draaien. De EduTRAINers van het museum demonstreren de draaischijf komende maand regelmatig. Kijk naar het filmpje over de draaischijf van het Spoorwegmuseum: 


meer lezen 0 Berichten

De beste koffie tegen de laagste prijs, online bestellen

De beste kwaliteit aan natuurlijke voedingssupplementen online bestellen

Op zoek naar de beste koffie ✅ maar dan wel tegen de laagste prijs, dan kunt u deze hier uitzoeken en online bestellen! De leverancier is gespecialiseerd in de beste koffie, snelle levering en tegen een aantrekkelijke prijs! Ook zeer interessant voor zakelijke klanten. 

Deze leverancier is opgericht in 2007 en verkoopt uitsluitend premium koffie via internet voor een spectaculair lage prijs. Dankzij een scherp inkoopbeleid en een efficiënte bedrijfsvoering is het mogelijk om absolute top koffie aan te bieden ver onder de normale winkelwaarde. Deze leverancier beschikt over een enorm assortiment koffie afkomstig uit alle toonaangevende koffie gebieden over de hele wereld. 

 


meer lezen 0 Berichten

Slingers maken voor een bijzondere gelegenheid met zelfgemaakte foto!

Heeft u binnenkort een verjaardag met een bijzonder tintje, 40 jaar, 50 jaar of 1 jaar, het maakt eigenlijk niet uit, u kunt altijd een leuke slinger maken voor de jarige. Benodigdheden: 
Wat touw, afhankelijk van de maat van de slinger. 
Een leuke foto. 
Wat plaksel.

 

Zet een leuke foto waarvan u een slinger wilt maken in paint (op bijna iedere p.c. aanwezig) en verklein de foto tot ongeveer de maten breedte 298 hoogte 448.

Tekst op de foto plaatsen: Klik op afbeelding en er verschijnt een menu waarop staat "Ondoorzichtig tekenen" de tekst wordt dan zonder kader op de foto gezet.

In dit voorbeeld is er de leeftijd van de betrokken persoon erop gezet, maar het kan natuurlijk ook de naam van de jarige zijn. Kies een leuke kleur uit. Bevalt de kleur niet klikt dan op ongedaan maken en begin opnieuw.

Ben je tevreden over de tekst bewaar deze foto dan onder een andere naam zodat je de oude foto nog bewaart!


meer lezen 0 Berichten

Een blad van beton kan maken voor in de tuin

Hieronder kan je zien hoe je voor je tuin een blad van beton kan maken ook leuk om kalebassen in de herfst op te leggen.

 

Met deze bijdrage heeft Diana Slingerland weer wat vrijkaarten verdient voor de Castle Fair.
Wil je ook gratis kaarten verdienen, stuur dan een leuk verhaal van je hobby en doe er wat foto's bij en je maak kans op twee gratis toegangsbewijzen voor een of ander evenement welke als zodanig aangegeven zijn op onze site!

 

Benodigdheden:
Zand

Grootblad
Kippengaas
Beton


meer lezen 0 Berichten

Wat is schilderen met Acrylverf

Acrylverf 
Een synthetische verfsoort. voor het eerst gebruikt in de jaren veertig, waarin de belangrijkste eigenschappen van olieverf en aquarel zijn samengebracht. De verf kan worden gebruikt voor het creëren van diverse effecten, variërend van uiterst dunne verflaagjes ( Frankenthaler en Louis) tot dik opgelegd kwastwerk ( Forg). 
Acrylverf hecht op bijna elke ondergrond. Dat is het grote voordeel. Toch is het altijd goed eerst 'gesso' op de ondergrond te zetten.


meer lezen 0 Berichten

Zomertip voor thuisblijvers met kinderen avontuur en geitjes in Arboretum Kalmthout

Blijft u deze zomer thuis met de vakantie ✅ en wilt u er toch met de kinderen op uit, dan is dit mogelijk iets leuks om te gaan doen! Avontuur en geitjes in Arboretum Kalmthout

 

Zomerspeurtocht voor kinderen t/m 31 augustus, elke dag van 10 tot 17 uur

 

Deze zomer gebeuren er raadselachtige dingen in de tuin van Arboretum Kalmthout, het lijkt er wel betoverd! Kaboutertjes lokken je naar het bonsaibos, ananassen en eekhoorns wachten je op om een spelletje te spelen en in de bomen zitten vreemde vogels verstopt. En wat doen al die geitjes in de tuin?!

 

Tijdens de grote vakantie is het arboretum een heerlijke speelplek waar families met kinderen zich geen moment zullen vervelen. Je kunt er elke dag meespelen met de zomerspeurtocht, een betoverend avontuur voor kleine en grote speurneuzen.

 

Kinderen jonger dan 12 jaar hebben zoals altijd gratis toegang tot de tuin, en kunnen dus de hele zomervakantie lang -en zo vaak ze maar willen- meespelen met de zomerspeurtocht.


meer lezen 0 Berichten

Schemerwandeling in het Rivierenhof

Zin in een schemerwandeling ✅, zaterdag 17 augustus 2019 om 20u in het provinciaal groendomein Rivierenhof (2100 Deurne).

 

Bij het vallen van de avond verkleurt het licht. Langzaam wordt het donker. In het Rivierenhof komen schemer- en nachtdieren tot leven. Samen met een VMPA-natuurgids ga je in het park op zoek naar (sporen van) konijnen en muizen. Later op de avond kruisen vleermuizen en nachtvlinders je pad. De schemerwandeling in het Rivierenhof staat garant voor een leerrijke belevenis in het uur tussen hond en wolf …

 

Geïnteresseerd om mee te gaan? De gids verwacht je op zaterdag 17 augustus 2019 om 20u aan het kasteel Rivierenhof, Parkweg in 2100 Deurne. De schemerwandeling duurt ongeveer tweeënhalf uur.

 

Inschrijven vanaf 29 juli 2019

 

Deelnemen aan deze leerrijke wandeling is gratis, maar je moet vooraf verplicht reserveren via www.eventbrite.be > Rivierenhof schermerwandeling.

 

Meer info nodig?

 

De domeinwachters van het Rivierenhof staan je graag te woord via T 03 360 52 18.


meer lezen 0 Berichten

Een leuke picknick midden op het zand, met workshops

Zinderende zanden ✅ op de Kesselse Heide

woensdag 14 augustus 2019 vanaf 15u (tot 18u) – provinciaal domein Kesselse Heide (2560 Nijlen)

 

Vakantie dichtbij huis

 

Een heerlijke middag op het zand van de Kesselse Heide: spelen, knutselen, muziek en verhalen luisteren. De fijnste zomerdag beleef je dichtbij huis. Vul je picknickmand met lekkers en vlei je gezin neer in de zelf meegebrachte strandstoelen. Je kan deelnemen aan verschillende workshops, maar vandaag moet eventjes helemaal niets. Zinderende zanden is een activiteit van Terra Nova, het gezinsvriendelijke zomerprogramma van provincie Antwerpen.


meer lezen 0 Berichten

Leuke wandeling onder begeleiding van een gids en uitleg over de goden voor de mensen in de plantenwereld

Godenwandeling ✅ in De Schorre 

15 augustus 2019, 9.00 uur, Provinciaal Recreatiedomein De Schorre, Schommelei 1, Boom

 

Wil je De Schorre en haar natuur op een andere manier leren kennen? Ben je nog op zoek naar een leuke activiteit op (antwerpse) moederdag? Schrijf je dan in voor een unieke wandeling met huisgids Jan Vaeck. Op 15 augustus neemt hij je mee op een godenwandeling. Wat betekenden de Goden en Godinnen vroeger voor de mensen in de plantenwereld en wat is er hedendaags nog merkbaar?  Inschrijven via www.deschorre.be.

 

Huisgids Jan werkte 30 jaar in De Schorre en kent het domein dan ook als zijn broekzak. Hij kent de namen van alle planten en bloemen, vertelt je meer over geneeskrachtige planten en neemt je mee in de wereld van de (planten)mythologie. 

 

De wandeling begint in het onthaal van Congrescentrum De Pitte. Ook bij slecht weer gaat de wandeling door. Voorzie hiervoor dus de gepaste kledij. De wandeling duurt ongeveer 2u. Inschrijven op voorhand is verplicht. 


meer lezen 0 Berichten

Vakantiewoningen zoeken en boeken in Frankrijk

Hier ontdekt en boekt u uw ideale vakantiehuis ✅ in Frankrijk. Het aanbod varieert van authentieke particuliere vakantiehuizen tot vakantiehuizen op gerenommeerde vakantieparken. Met 15 jaar ervaring in het online verhuren van vakantiehuizen staan wij graag tot uw dienst!


meer lezen 0 Berichten

Expositie religieuze kunst in de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal.

Van Metsijs tot Peter Paul Rubens, een topreünie ✅ tot einde zomer.

 

In 2021 viert de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal haar 500e verjaardag. In die vijf bewogen eeuwen groeide ze uit tot een ware schatkamer van religieuze kunst, zowel wat betreft beeldhouw- als schilderkunst. In de loop van de geschiedenis kwamen tal van kunstwerken omwille van diverse historische redenen op andere plekken terecht, zo ook in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen. In 2009 werden zestien meesterwerken van de kathedraal en het KMSKA in de tijdelijke tentoonstelling “Reünie. Van Quinten Metsijs tot Peter Paul Rubens” tijdelijk verenigd. Deze is nog tot na de zomer te bewonderen.


meer lezen 0 Berichten